Quantcast

RTVS slavnostně spustila RTVS Šport

| redakce | tisk

V pondělí 20.12.2021 spustila RTVS vysílání sportovního okruhu RTVS Šport. Slavnostním přestřižením pásky její vysílání symbolicky odstartovali generální ředitel RTVS Jaroslav Rezník, ředitel sekce sportu RTVS Matej Hajko a intendant Športu Marcel Marčiak.

Jako první sportovkyně k divákům nové stanice promluvila slovenská lyžařka Petra Vlhová.

Slavnostní spuštění RTVS Šport (foto: RTVS)
▲ Slavnostní spuštění RTVS Šport (foto: RTVS)

Prvním pořadem RTVS Šport byla otevírací beseda s uvedenými účastníky a dalšími hosty. Později se sportovní fanoušci mohli vychutnat zápas 27. kola hokejové Tipos Extraligy.

Otevírací diskusi nové sportovní stanice sledovalo 27 tisíc diváků při podílu na trhu 1,7% v cílové skupině 12+. Následující dokument o vzniku nové stanice "Ako sa stavia sen" si nenechalo ujít 23 tisíc diváků při podílu na trhu 1,3% ve stejné cílové skupině a přímý přenos zmíněného hokejového zápasu si nenechalo ujít 33 tisíc diváků při share 1,5%.

Slavnostní spuštění RTVS Šport (foto: RTVS)
▲ Slavnostní spuštění RTVS Šport (foto: RTVS)

Vysílání sledovali i diváci na internetu - na Facebooku se na úvodní diskusi dívalo více než 11 tisíc uživatelů. Na webu RTVS se na stejný pořad dívalo 3297 diváků a zápas Tipos Extraligy na webu sledovalo 6180 diváků.

Slavnostní spuštění RTVS Šport (foto: RTVS)
▲ Slavnostní spuštění RTVS Šport (foto: RTVS)

RTVS Šport hodlá v roce 2022 přinést více než 3600 hodin přímých přenosů. Na obrazovkách sportovní stanice se objeví všechny klíčové události - ZOH v Pekingu, MS v hokeji ve Finsku či MS ve fotbale v Kataru. Sportovní fanoušky jistě potěší i další významné sportovní události, jako např. Světový pohár v lyžování s Petrou Vlhovou, několik cyklistických závodů s Petrem Saganem, Světový pohár v biatlonu se sestrami Fialkovými, tenisová WTA Tour, fotbalová Evropská a Evropská konferenční liga, Liga národů a hokejová Tipos extraliga, MS hráčů do 20 let, cyklistická Tour de France, ale i sporty jako futsal, házená, volejbal, basketbal, plavání, gymnastika, krasobruslení, vodní pólo a mnoho dalších.





Reklama




Vybrané články