Quantcast

Portugalská investiční společnost převezme Euronews

| redakce | tisk

Portugalská investiční společnost by měla převzít kontrolu nad známým zpravodajským kanálem Euronews. Portugalská investiční společnost Alpac Capital chce převzít většinu akcií evropské televizní stanice Euronews.

Společnost Alpac Capital získá většinový podíl 88% kapitálu Euronews od egyptského magnáta Naguiba Sawirise.

Euronews (foto: Euronews/satkurier.pl)
▲ Euronews (foto: Euronews/satkurier.pl)

V pátek 17. prosince byl podepsán dopis o záměru koupit 88% podíl ve společnosti Euronews SA, uvedla stanice se sídlem ve francouzském Lyonu.

Transakce by měla být dokončena v prvním čtvrtletí roku 2022. Společnost koupí podíl od současného akcionáře Media Globe Networks, v jehož čele stojí egyptský miliardář Naguib Sawiris. Zbývajících 12 procent Euronews drží veřejnoprávní vysílací organizace a místní úřady.

Portugalský fond Alpac Capital ovládají Pedro Vargas David (syn Maria Davida, současného politického poradce maďarského premiéra Viktora Orbána) a Luís Santos (syn portugalského selektora Fernanda Santose). Sídlí v Lisabonu a má pobočky v Budapešti (Maďarsko) a Dubaji (Spojené arabské emiráty).

Televizní stanice Euronews byla založena v roce 1993 deseti veřejnoprávními vysílacími společnostmi s cílem posílit evropskou identitu a integraci.

V současné době pracuje v pořadech Euronews vysílaných ve 12 jazycích přibližně 400 zaměstnanců. Euronews se v poslední době potýká s vážnými finančními problémy kvůli klesajícím příjmům z reklamy.

zdroj: satkurier.pl + BroadbandTVnews.com + Euronews





Reklama




Vybrané články