Quantcast

Bizarní jídla se vrací na Prima ZOOM

| redakce | tisk

Velký návrat populárního seriálu. Prima ZOOM odstartuje už devátou sérii, na kterou po týdnu navážou místa k nakousnutí. Andrew Zimmern je nejen šéfkuchař, ale také spisovatel, držitel ceny Emmy a čtyřnásobný majitel ceny Jamese Bearda.

Taktéž je považován za jednu z nejznámějších osobností ve světě potravin - získal si uznání nejen svým vařením, ale také psaním knih o jídle. Andrew už od mládí věděl, že jídlo bude jeho posláním. Vařil mimo jiné v newyorských restauracích a pomohl otevřít a provozovat tucet další restaurací.

Jenže kvůli těžké drogové a alkoholové závislosti se jeho život vymkl kontrole a přibližně rok strávil na ulici, kde se živil krádežemi peněženek z kaváren a prodejem zcizených věcí. Díky zásahu blízkých přátel a absolvování odvykací léčby ale změnil svůj život. Začal od nuly s mytím nádobí v kavárně Café Un Deux Trois v Minneapolis. V roce 1992 byl jmenován šéfkuchařem a během svého šestiletého působení proměnil Un Deux Trois v oceňovanou restauraci národního významu.

Seriál Bizarní jídla uvede Prima ZOOM (foto: FTV Prima)
▲ Seriál Bizarní jídla uvede Prima ZOOM (foto: FTV Prima)

Ve svém seriálu se Andrew s otevřenou myslí, silným žaludkem a zdravou chutí k jídlu vydává na poznávací cestu, během které objeví a divákům představí pochoutky z různých koutů světa. Během cestování Andrew dospěl k názoru, že nejlepší způsob, jak pochopit kulturu každé země, je zjistit, jaké tradiční jídlo místní obyvatele živí už několik staletí. Proto ochutná například jehněčí oči, uvařená kravská kopyta, usmažené cvrčky, kaši ze šneků, a dokonce také čumák losa v rosolu.

Cestování s Andrewem neznamená jen vidět krásnou krajinu, ale také poznat místní kulinářskou tradici. Podívaná v seriálu Bizarní jídla vám zaručeně rozšíří obzory a dodá odvahu místo „smažáku a hambáčů“ okusit chutě a vůně celého světa.

Zajímavé pochutnání na Prima ZOOM:
Od 24. 1. 21.05 - Bizarní jídla IX
Od 28. 3. 21.00 a 21.30 - Bizarní jídla: Místa k nakousnutí

Bizarní jídla IX (8 dílů, každé pondělí od 21.00, reprízy vždy ve čtvrtek v 16.55)
Jak nejlépe poznat místní kulturu? Řídit se heslem, že poznání prochází žaludkem. Andrew Zimmern, moderátor oblíbeného kulinářského cestopisného seriálu Bizarní jídla, se v deváté řadě vydává po stopách legendárních objevitelů Lewise a Clarka. Cestou ochutnává bohatou kuchyni severozápadního Pacifiku. Okoštuje mihule, slídí po korýších a sbírá mořskou sůl. Jeho vzrušující kulinářské dobrodružství pokračuje i v dalších dílech, ve kterých se Andrew prokouše jižanskou BBQ stezkou, dá si grilovaného mývala i králičí játra připravená stejně jako v dobách americké občanské války nebo se zastaví v ikonických restauracích podél slavné dálnice Route 66.

Bizarní jídla: Místa k nakousnutí (24 dílů, každé pondělí dva díly za sebou po 21.00, reprízy vždy ve čtvrtek v 16.45)
Moderátor oblíbeného kulinářského cestopisného seriálu Andrew Zimmern se řídí heslem, že poznání prochází žaludkem. Díky tomu poznává místní pokrmy, a zároveň i kulturu, lépe než kdokoli jiný. Ve speciální řadě ochutnává další Bizarní jídla v Uruguayi, Ekvádoru, thajském Bangkoku, japonském Kyoto, ale i veskrze americkém Hollywoodu.

zdroj: FTV Prima





Reklama




Vybrané články