Quantcast

RTVS Dvojka opět přinese televizní vzdělávání

| redakce | tisk

Na opakované zavření tříd z důvodu karantény a stoupající počet žáků, kteří se nemohou zúčastnit prezenčního vzdělávání zareagovala slovenská veřejnoprávní RTVS. Od úterý 8.2.2022 opět nabídne reprízy relace "Školský klub".

Televizní vzdělávání je v souladu s učebními osnovami. Bude probíhat v 60 minutových blocích od úterý do pátku vždy v 10:25 hodin na programu RTVS Dvojka.

Aktuální situace v rámci pandemie COVID-19 na Slovensku má za následek, že aktuálně se distančně vzdělává až 26 procent žáků a existuje předpoklad, že se tento podíl může v následujících týdnech zvyšovat. Podporu vzdělávání žáků v domácím prostředí budou proto i reprízy pořadu "Školský klub", který se během předchozích pandemických vln v minulém roce těšil pozitivním ohlasům rodičů a dětí.

Jednotlivé dni Školského klubu budou zaměřené na různé předměty - v úterý na výuku slovenštiny, ve středu na vlastivědu, ve čtvrtek na matematiku a v pátek na přirodovědu. Všechny epizody budou také tlumočeny do slovenského znakového jazyka.

Před a po Školském klubu čekají na diváky další pořady. Od úterý do pátku v 9:55 hodin odvysílá RTVS Dvojka premiérové části dětského vzdělávacího programu v romském a slovenském jazyce "S vami doma - Tumenca khere". Každá epizoda přináší na obrazovky básničky, písničky, matematické příklady, pohádky ale i informace o různých osobnostech pro starší děti.

Po Školském klubu v 11:25 hodin se mohou dětští diváci těšit na premiérové části pořadu "Táraninky mini", který se snaží tématicky navázat o obsahu ve Školském klubu (Řemesla, Město a vesnice, Škola a koronavirus, Kdo žije v lese a podobně).





Reklama




Vybrané články