Quantcast

Rai začala nabízet novou dekódovací kartu

| redakce | tisk

Přechod na druhou generaci pozemního vysílání (DVB-T2) a s tím spojené možné komplikace v příjmu televizních programů se rozhodl vyřešit italský veřejnoprávní vysílatel Rai. Ten začal nabízet bezplatně přístupovou kartu pro sledování kanálů Rai ze satelitu.

Nová dekódovací karta Rai, která je nabízena od konce ledna letošního roku, je určena všem koncesionářům Rai, kteří nejsou v dosahu kvalitního signálu pozemního multiplexu, zejména po změnách vysílacích frekvencí.

Nová smartcard Rai je určena výhradně pro příjem stanic Rai a lze ji používat pouze v certifikovaných zařízeních (CA moduly a satelitní přijímače s integrovaným dekodérem). Pro televizní domácnosti je ale atraktivnější stávající karty a moduly TivúSat, které zpřístupní nejenom všechny programy veřejnoprávní Rai, včetně Rai 4K na pozici 13°E, ale také všechny stanice komerční skupiny Mediaset a programy dalších vysílatelů. Víceméně je nová karta Rai zbytečná. Ze zákona ji musí Rai nabízet.

O novou kartu Rai musí divák požádat. Žádost bude posouzena, zda v dané lokalitě jsou skutečně potíže s příjmem pozemního vysílání.





Reklama




Vybrané články