Quantcast

Stanice Iran Tourism TV změnila satelit

| redakce | tisk

Televizní stanice Iran Tourism TV změnila distribuční satelit. Začátkem února stanice opustila východní paprsek družice TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E) a přesunula se na blízkou ruskou telekomunikační družici Express AM6 (53°E).

S přesunem programu na jiný satelit se výrazně rozšířilo pokrytí signálu v Evropě.

Satelitní distribuci stále zajišťuje Wide Network Solutions. FTA vysílání bylo převedeno na satelit Express-AM6 (53°E) do multiplexu v širším svazku v Ku-pásmu. Díky této změně lze Iran Tourism TV přijímat s parabolami o průměru 70 cm v celé střední Evropě.

Iran Tourism TV HD - záběr z příjmu stanice
▲ Iran Tourism TV HD - záběr z příjmu stanice

Vysílání je šířeno v HD rozlišení (1280x720) v MPEG-4 (H.264) se zvukem v kodeku AAC.

Iran Tourism TV (ITT TV) je jedním z mnoha bezplatných zábavních kanálů pro diváky v Íránu i v zahraničí. Ačkoli název kanálu odkazuje na íránský cestovní ruch, není k vidění mnoho programů na toto téma. Programové schéma je plné hudebních videí perských umělců a amerických filmů. Zajímavostí je, že stanice vysílá upoutávky na nejnovější produkci ze streamovací platformy Paramount+. Zda skončí jen s upoutávkami, nebo původní vysílání celých filmů a seriálů, se ukáže již brzy. Kanál Iran Tourism TV byl spuštěn v listopadu 2021 soukromou společností ITT Group.

technické parametry - Iran Tourism TV HD (ITT TV):

• Express AM6 (53°E), freq. 12,594 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články