Quantcast

Filmový kanál AVA Family HD z novou FTA distribucí

| redakce | tisk

Perský filmový kanál AVA Family zahájil vysílání na satelitu Eutelsat 7B (7°E). Stanice se objevily v jednom z multiplexů určených k distribuci FTA kanálů v perštině. Vysílání je šířeno ve svazku Evropa B a hlavním pokrytím nasměrovaným na oblast kolem Středozemního moře. Příjem je možný i ve střední Evropě s parabolami o průměru kolem 120 cm.

Zcela nečekaně se program AVA Family HD objevil v DVB-S multiplexu na kmitočtu 11,262 GHz, ze kterého se vysílá několik MPEG-2/SD programů. Spolu s AVA Family HD se v SD a HD rozlišení objevil méně zajímavý program Kanal Yek.

AVA Family HD - záběr z příjmu stanice
▲ AVA Family HD - záběr z příjmu stanice

Stanice AVA Family je známá z volného vysílání na satelitu TürkmenÄlem/Monacosat (52°E) a nyní lze program přijímat alternativně na družici Eutelsat 7B (7°E). Lepší příjmové podmínky jsou v Česku a na Slovensku z pozice 52°E.

AVA Family HD nabízí atraktivní americké filmy - většina z nich se vysílá v původním znění a s perskými titulky v obraze. Nabídka je široká a sahá od dramat, komedií až po akční filmy a horory. Zajímavé je, že vysílání na pozici 7°E je šířeno na programové pozici s názvem AVA Max HD - takový kanál v portfoliu AVA TV Network neexistuje. Druhou stanicí tohoto vysílatele je AVA Series HD s americkými seriály.

technické parametry - AVA Family HD:

• Eutelsat 7B (7°E), freq. 11,262 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články