Quantcast

Konec distribučního muxu Discovery na Thoru

| redakce | tisk

Americká společnost Discovery přestala používat jeden transpondér na satelitu Thor 6 (0,8°W), který používala k distribučním účelům. Multiplex původně obsahoval řadu lokálních a regionálních mutací programů skupiny Discovery, včetně stanic s českou audio stopou.

V poslední době multiplex obsahoval jen dva programy - Discovery Historia (MPEG-4/SD) a Discovery Channel Polska (MPEG-4/HD), které sloužily už jen pro potřeby polského trhu. Vysílání zde bylo kryptováno systémem PowerVu.

Discovery původně používala v Evropě tři transpondéry s distribučními linkami svých programů pro televizní operátory. Jeden z nich fungoval dodnes na satelitu Thor 6 a dva další využívala společnost na satelitu Astra 4A (4,8°E).

Provozovatel si zajistil novou kapacitu u konkurenčního operátora Eutelsat a využívá nyní dva DVB-S2 multiplexy na satelitu Eutelsat 9B (9°E), kde je vysílání kryptováno systémem podmíněného přístupu Viaccess. Část kapacity byla v minulosti využívána k šíření dodatkových kanálů Eurosport a Eurosport 4K v době odložených LOH 2020 a ZOH 2022.

bývalé technické parametry - Discovery Historia, Discovery Channel Polska HD (vysílání zde bylo ukončeno!):

• Thor 6 (0,8°W), freq. 12,303 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články