Quantcast

Inter ukončil SD verzi Inter+

| redakce | tisk

Ukrajinská vysílací společnost Inter Media Group uzavřela satelitní SD distribuci kanálu Inter+. Stanice byla vysílána FTA od 31. března 2020 na frekvenci 12,130 GHz na satelitu Astra 4A (4,8°E).

Volné vysílání bylo zahájeno na základě dekretu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, který se domníval, že každá mediální skupina by měla Ukrajincům v zahraničí zdarma zpřístupnit jednu televizní stanici.

Mediální skupina Inter Media Group byla pro mnohé producentem kanálu Inter+. Před vydáním prezidentského dekretu byla stanice šířena zakódovaně (systém BISS). Vysílatel na základě zákona prezidenta vypnul CA systém BISS z distribuce Inter+ HD a vrátil se k vysílání Inter+ v SD rozlišení.

Majitelé starších přijímačů mohli přijímat vysílání Inter+ na kmitočtu 12,130 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK ze satelitu Astra 4A (4,8°E). V současné době je vysílání šířeno pouze v HD v hlavním multiplexu Inter Media Group. Program je nadále volně dostupný, takže jej mohou přijímat všichni satelitní diváci - podmínkou je novější HD přijímač a být v dosahu svazku BSS Europe satelitu Astra 4A.

Inter+ je mezinárodní verze kanálu Inter na Ukrajině. Programové schéma je sestaveno z pořadů, které je určeno pro Ukrajince žijící v zahraničí. Stanice vysílá filmy, seriály, zábavné a informační pořady národních stanic Inter, NTN a K1. V poslední době se stanice vrátila k původnímu harmonogramu a rezignovala na společné informační pásmo všech vysílatelů „Jenyni noviny #UArazom“. Pásmo se vysílalo na většině ukrajinských kanálů krátce po ruském útoku na Ukrajinu.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články