Quantcast

Rinat Achmetov rezignuje na mediální byznys

| redakce | tisk

Ukrajinský podnikatel Rinat Achmetov, považovaný za nejbohatšího muže Ukrajiny, majitel fotbalového klubu Šachtar Doněck, oznámil, že jeho investiční společnost System Capital Management (SCM) se stahuje z mediálního byznysu.

Achmetov chce vrátit licence pro všechny své televizní kanály. Kdo převezme populární zpravodajský kanál Ukrajina 24?

"Mediální skupina Media Group Ukraine tento týden předá státu všechny licence na pozemní a satelitní televizní vysílání a licence na tištěná média na Ukrajině. Zastavíme také mediální aktivitu MGU online," řekl Achmetov.

Podnikatel poznamenal, že rozhodnutí bylo učiněno v souvislosti se vstupem v platnost zákona „o boji proti hrozbám pro národní bezpečnost souvisejícím s nadměrným vlivem lidí vysokého hospodářského a politického významu ve veřejném životě (oligarchů)“. Achmetov poznamenává, že zákon stanoví velmi krátkou lhůtu pro prodej mediálního majetku.

"Jako největší soukromý investor do ekonomiky Ukrajiny jsem opakovaně řekl, že jsem nebyl, nejsem a nebudu oligarchou. Krátká šestiměsíční lhůta předepsaná zákonem pro prodej mediálního majetku a ruská vojenská agrese proti Ukrajině brání SCM v prodeji svého mediálního podnikání za tržních podmínek," řekl majitel mediální skupiny Media Group Ukrajina Rinat Achmetov

Od roku 2000 investoval Achmetov do svého mediálního holdingu více než 1,5 miliardy dolarů. Media Group Ukraine je jedním ze čtyř největších hráčů na Ukrajině, který spravuje nejpopulárnější televizní stanice v zemi: Ukrajina, Ukraina 24, Indigo TV, NLO TV, prémiové placené sportovní stanice Futbol 1, Futbol 2 a Futbol 3 a také satelitní platformu Xtra TV. Mezinárodně holding nabízí stanice Ukrajina 1, Ukrajina 2, NLO TV 1 a NLO TV 2.

zdroj: satkurier.pl + mediasat.info





Reklama




Vybrané články