Quantcast

Fotbalové šampionáty na ORF a ServusTV

| redakce | tisk

Nadcházející dva fotbalové šampionáty - Mistrovství světa ve fotbale 2022 a UEFA Euro 2024 budou v Rakousku šířeny na obrazovkách veřejnoprávního vysílatele ORF a privátní televize ServusTV.

Veřejnoprávní ORF se dohodla s provozovatelem ServusTV na spolupráci při velkých fotbalových událostech a divákům nabídnou všech 64 zápasů z MS ve fotbale 2022 a všech 51 utkání UEFA Euro 2024 v rámci bezplatného vysílání. Za tímto účelem veřejnoprávní vysílatel a salcburská soukromá vysílací společnost uzavřely odpovídající sublicenční smlouvy.

Jako držitel práv na mistrovství světa ve fotbale 2022 v Kataru (21. listopadu až 18. prosince 2022) převede ORF na ServusTV vysílací práva na 25 z celkem 64 živých utkání. ORF bude vysílat živě 39 zápasů, včetně téměř všech zápasů hlavního večera, stejně jako zahajovacího a exkluzivně finále. ServusTV odvysílá 19 zápasů ze skupinové fáze, dva zápasy z osmifinále a dvě čtvrtfinálové utkání, jeden zápas ze semifinále a utkání o třetí místo. Kromě vysílacích práv pro televizní vysílání a online zahrnuje sublicenční smlouva také rozsáhlá práva na nejlepší momenty utkání a zpravodajské pokrytí šampionátu.

Jako držitel práv na UEFA Euro 2024 v Německu (14. června až 11. července 2024) převede ServusTV vysílací práva na přímé přenosy 20 z celkem 51 zápasů na ORF. ServusTV odvysílá živě 31 zápasů, včetně všech zápasů rakouského národního týmu (pokud se kvalifikuje), úvodního utkání, dvou semifinálových zápasů a exkluzivně finále. ORF bude živě vysílat 16 zápasů ze skupinové fáze, dvou utkání z osmifinále a dva čtvrtfinálové zápasy. Kromě vysílacích práv pro TV vysílání a online zahrnuje sublicenční smlouva také rozsáhlá práva na nejlepší momenty zápasů a zpravodajské šoty.

zdroj: ORF





Reklama




Vybrané články