Quantcast

Většina kanálů Mediasetu na TivúSatu bude v HD

| redakce | tisk

Italská mediální skupina Mediaset se chystá rozšířit své služby pro diváky bezplatné satelitní platformy TivúSat. Od 17. července 2022 bude drtivou většinu svých stanic šířit jen ve vysokém rozlišení (HDTV).

Mediaset v současné době šíří na DTH platformě TivúSat pět stanic v HD kvalitě - konkrétně hlavní stanice Canale 5, Italia 1 a Rete 4 a také menší programy 20 Mediaset a Twenty seven. Od 17.7.2022 bude v HD šířit i další programy.

Diváci TivúSat se tak mohou těšit na Iris HD, La 5 HD, Cine 34 HD, Focus HD, TOP crime HD, Boing HD, Cartoonito HD, Mediaset Extra HD, Mediaset Italia HD a Mediaset TGCOM 24 HD. Všechny stanice jsou z důvodu omezení vysílacích práv zakódovány systémem Nagra MA a Videoguard a dostupné pro diváky TivúSat a placené televize Sky Italia. Výjimkou je zpravodajský kanál TGCOM 24, který je šířen volně ( FTA) a dostupný tedy bez jakékoliv karty a předplatného. Za necelý měsíc se tak diváci mimo TivúSat dočkají překlopení jedné stanice do HD.

Mediaset také provozuje hudební stanice Radio Monte Carlo TV a Virgin TV. Tyto programy zůstanou na TivúSat nadále v SD rozlišení.

TivúSat se vysílá přes satelitní systém Eutelsat Hot Bird (13°E).





Reklama




Vybrané články