Quantcast

O2 TV Sport hledá talenty pro televizní práci

| redakce | tisk

Televizní stanice O2 TV Sport oslavila v srpnu 7. výročí své existence. Při této příležitosti se zrodil projekt Akademie, která si klade za cíl objevit a dostat na obrazovku nové a dosud neznámé tváře. Nový program je otevřen široké veřejnosti, zájemci se mohou hlásit až do 30. září 2022.

Účastníci Akademie O2 TV Sport budou nabírat znalosti přímo od zkušených televizních profesionálů, dostanou tak neopakovatelnou příležitost začít pracovat jako jeden z členů týmu O2 TV Sport.

Studio O2 TV Sport (foto: O2)
▲ Studio O2 TV Sport (foto: O2)

"Sedm let naší televize bylo mimořádně úspěšných. Těší mě, že jsme se stali nejsledovanějším sportovním kanálem v Česku. Rozhodně však neusínáme na vavřínech a myslíme na to, abychom si v budoucnu své postavení nejen upevnili, ale i vylepšili. Proto jsme se rozhodli realizovat myšlenku, kterou jsme nosili v hlavě už hodně dlouho," říká výkonný ředitel O2 TV Sport Marek Kindernay.

Do týmu moderátorů, komentátorů a reportérů patří zkušení matadoři v čele s Petrem Svěceným, Honzou Homolkou či Tomášem Radotínským, ale příležitost od začátku dostávají i členové mladší generace. Někteří z nich se už vypracovali ve výrazné televizní osobnosti a postupně převzali zodpovědnost v řídících funkcích.

Logo Akademie O2 TV Sport (foto: O2)
▲ Logo Akademie O2 TV Sport (foto: O2)

"Akademie nám umožní tyto zájemce o práci v naší televizi vyhledávat, vybírat a školit systematičtěji. Pro nás i pro ně je to jedinečná příležitost," tvrdí hlavní mentor a garant projektu Tomáš Radotínský.

"Sám vím, jak je nesmírně důležité, aby se talentovaní lidé učili a vzdělávali pod dohledem ostřílených profesionálů. My jim hodláme předat všechny své zkušenosti a poznatky, které jsme za desítky let práce na obrazovce nabyli. Pak už záleží jen na jejich přístupu a zájmu a na tom, jak tuto šanci dokážou využít," dodává.

V první fázi se během prázdnin rozběhla náborová kampaň, která láká k zaslání stručného životopisu a motivačního videa, v němž se má uchazeč představit a sdělit, co ho přivedlo k rozhodnutí přihlásit se a proč právě on je nejvhodnějším kandidátem.

"Během října vybereme zájemce, které si pozveme k osobnímu pohovoru. Ti nejúspěšnější se pak stanou posluchači Akademie. Byli bychom rádi, kdyby se na konci studia vyprofilovalo několik vhodných adeptů, a ti pak dostanou nabídku pracovat v O2 TV Sport," prozrazuje Radotínský. "Nehledáme jen tváře pro obrazovku a mikrofon, nýbrž i technické profese. Ze své praxe známe řadu příkladů, kdy měl uchazeč ambici stát se například redaktorem a nakonec se z něj stal špičkový režisér, kameraman či střihač," upozorňuje.

Studium bude probíhat na podzim a během zimní přestávky fotbalových soutěží. A je zcela zdarma. "To je další benefit, který nabízíme. Zájemci mají neopakovatelnou možnost začít u nás pracovat a závisí to jen na nich. Na času, nasazení a úsilí, které jsou ochotni vynaložit. Ovšem zároveň platí, že i kdyby si tenhle sen nakonec nesplnili, odejdou s řadou cenných zkušeností, které se jinak získat nedají," doplnil Marek Kindernay.

Další informace pro uchazeče se nachází na webové adrese: www.o2tvsport.cz/akademie.





Reklama




Vybrané články