Quantcast

Kanály Folx TV opustily 13E a 16E

| redakce | tisk

Německá hudební skupina Folx Network ukončila satelitní distribuci většiny svých kanálů. Od 5. září 2022 se na satelitu Eutelsat Hot Bird 13E (13°E) již nevysílají stanice Folx Music Television, One Music Television a Zwei Music Television.

Zatímco na družici Eutelsat 16A (16°E) byly vypnuty stanice Folx Slovenija, Adria Music Television a One Music Television Adria. Všechny byly šířeny volně ( FTA) v HD rozlišení.

Společnost Folx Network se začala významně rozvíjet na konci roku 2020 spuštěním tří hudebních FTA kanálů na satelitním systému Eutelsat Hot Bird, 13°E. V dubnu 2021 společnost začala vysílat nové stanice pro jadranský trh prostřednictvím družice Eutelsat 16A (16°E).

One Music Television (foto: One Music Television/satkurier.pl)
▲ One Music Television (foto: One Music Television/satkurier.pl)

Kvůli finančním problémům již nemůže Folx Network distribuovat své hudební kanály přes satelit. Velké výdaje se netýkají jen přenosu přes oba satelity ale také nákupu autorských práv k videoklipům. Dalším důležitým problémem je nízká sledovanost, která provozovateli neumožňuje udržet finanční likviditu při vysokých distribučních nákladech. Od této chvíle je nejjednodušším způsobem, jak sledovat vypnuté programy na satelitu, živé vysílání na webu folxplay.tv.

I přes výše uvedené problémy má zatím fungovat německá verze Folx Music Television na družici Astra 1N (19,2°E), na kmitočtu 12,148 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK. Vysílání probíhá v MPEG-4 v SD rozlišení. Stanice se zaměřuje na široké pojetí folkové scény v Německu, Rakousku a Švýcarsku.

bývalé technické parametry - Folx Music Television HD, One Music Television HD, Zwei Music Television HD (vysílání zde bylo ukončeno!):

• Eutelsat Hot Bird 13E (13°E), freq. 11,075 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK

bývalé technické parametry - Folx Slovenija HD, Adria Music Television HD i One Music Television Adria HD (vysílání zde bylo ukončeno!):

• Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,636 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

zdroj: satkurier.pl + satelitv.net





Reklama




Vybrané články