Quantcast

52E: Nový dokumentární HD kanál Persiana Science

| redakce | tisk

Společnost Persiana Media Group po nedávném zahájení testů Persiana Sports HD rozšířila svoje portfolio o další tématický kanál. Od 1. září 2022 nabízí nový program Persiana Science HD. Vysílá se bezplatně ( FTA) prostřednictvím satelitu TürkmenÄlem/Monacosat (52°E).

Přední vysílací společnost se rozhodla nabídnout íránskému publiku jiný tématický kanál než zaměřený na film či hudbu. Persiana Science je stanice, která bude divákům nabízet dokumenty a speciální pořady z oblasti vědy, techniky, astronomie, fyziky, přírody, politiky a historie.

Persiana Science (foto: Persiana Science)
▲ Persiana Science (foto: Persiana Science)

Persiana Media Group nedávno zahájila testování stanice Persiana Sports HD po akvizici další satelitní kapacity od operátora Wide Network Solutions (WNS). Persiana Science HD bude nabízena ze stejné kapacity.

Provozovatel se zároveň rozhodl osvěžit loga na obrazovkách svých televizních stanic, které šíří na satelitu TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E). Jde o programy Persiana One, Persiana Nostalgia, Persiana Sonati, Persiana Music, Persiana Comedy, Persiana Family, Persiana Korea, Persiana Junior, Persiana Iranian, Persiana Cinema a Persiana Rap. Všechny stanice se vysílají v MPEG-4 a v HD rozlišení.

Vysílání je šířeno ve východním paprsku a příjem je proto v Čechách bezproblémový s parabolami od průměru cca 60 cm. Směrem na východ signál postupně slábne a pro příjem je nutná parabola o větším rozměru.

technické parametry - Persiana Science HD:

• TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E), freq. 10,762 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články