Quantcast

TV Belsat jen z nových parametrů na Astře 4A

| redakce | tisk

Ve čtvrtek 1. září 2022 došlo ke změně vysílacích parametrů volně vysílaného programu Belsat TV na satelitu Astra 4A (4,8°E). Polský kanál vysílající pro diváky v Bělorusku již není dostupný na staré frekvenci 12,303 GHz. Multiplex obsahoval jediný program a nyní byl odpojen.

Pro další sledování programu je nutné provést nové vyhledávání se zadáním aktuálních technických parametrů.

Belsat TV - záběr z příjmu stanice (foto: satkurier.pl)
▲ Belsat TV - záběr z příjmu stanice (foto: satkurier.pl)

Od 3. března 2022 až do září probíhala souběžná distribuce belsat TV na starých a nových vysílacích parametrech s cílem umožnit bezproblémový přechod na nový vysílací transpondér. Belsat TV nově vysílá na kmitočtu 12,380 GHz. Způsob distribuce se nijak nezměnil - stále se vysílá FTA v kodeku MPEG-2 a v SD rozlišení, což je dobrou zprávou pro uživatele přijímačů starší generace.

Belsat TV se nově vysílá v multiplexu spolu s dalšími FTA programy - DW Deutsch, TVGE International, Gunaz TV, Sonlife a Visjon Heaven.

Belsat TV je televizní stanice pro Bělorusy a je vysílaná v jejich rodném jazyce. Jde o jediný takový projekt v Evropě, jehož producentem je Telewizja Polska S.A. se sídlem ve Varšavě. Z politických důvodů se Belsat TV vysílá a produkuje v Polsku. Stanice nabízí nezávislé informace o situaci v Bělorusku a bývalém SSR a také zajímavé kulturní a zábavní pořady.

technické parametry - Belsat TV:

• Astra 4A (4,8°E), freq. 12,380 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články