Quantcast

Novým ředitelem RpMS je Martin Dorociak

| redakce | tisk

Na včerejším mimořádném zasedání Rady pro mediální služby její členové jednohlasně zvolili za ředitele Rady pro mediální služby (RpMS) Martina Dorociaka, dosavadního vedoucího regulačního odboru Kanceláře Rady a dlouholetého zástupce ředitele.

Funkci zastává počínaje dnem volby, tedy od 28. listopadu 2022.

Jako klíčové při nástupu do funkce ředitele regulátora vnímám, že všech devět členů Rady vyjádřilo plnou důvěru Kanceláři Rady, podporují její dosavadní přístup k plnění zákonných kompetencí a vyzdvihují potřebu zachování kontinuity všech aktivit souvisejících s naplňováním poslání regulátora jako takového. V období zásadního transformačního procesu mediální regulace, navíc v době složité celospolečenské situace, je tato shoda členů Rady a vedení Kanceláře nezbytná pro efektivní výkon pravomoci instituce,“ uvedl nově zvolený ředitel Rady pro mediální služby.

Martin Dorociak - nový šéf RpMS (foto: Rpms)
▲ Martin Dorociak - nový šéf RpMS (foto: Rpms)

Martina Dorociaka považuji nejen za špičkového odborníka na problematiku mediálního práva, ale za dlouhá léta naší vzájemné spolupráce ho vnímám i jako vynikajícího vedoucího pracovníka a schopného manažera. Jsem přesvědčena, že naše spolupráce bude velmi efektivní a ve prospěch všech subjektů, kterých se činnost Rady pro mediální služby týká,“ zhodnotila výsledek volby předsedkyně Rady pro mediální služby, Marta Danielová.

Mgr. Martin Dorociak je absolventem Právnické fakulty Univerzity Komenského v Bratislavě. Do Rady pro vysílání a retransmisi nastoupil v roce 2004 jako referent právního a licenčního odboru Kanceláře Rady. V letech 2007 až 2011 byl interním právníkem Slovenské televize (RTVS).

Do Rady pro vysílání a retransmisi nastoupil znovu v roce 2011, od roku 2013 zastával funkci vedoucího právního odboru (po transformaci Rady pro vysílání a retransmisi na Radu pro mediální služby - regulačního odboru) a zároveň postoj zástupce ředitele Kanceláře Rady. Dlouholetě se aktivně podílí na aktivitách Rady v mezinárodních sdruženích regulátorů ERGA (Evropská skupina regulátorů pro audiovizuální mediální služby), EPRA (Evropská platforma regulačních orgánů) a CERF (Středoevropské regulační fórum). Byl součástí všech klíčových procesů, které Radu etablovaly jako respektovanou autoritu ve slovenském a evropském mediálním prostoru.

zdroj: Rpms





Reklama




Vybrané články