Quantcast

Dalších 11 programů může vysílat v DVB-T2 ČRa

| redakce | tisk

Společnost České Radiokomunikace (ČRa) může ještě významně rozšířit programovou nabídku ve svých dvou celoplošných komerčních terestrických sítích (multiplex 22 a multiplex 23), které ještě mají volnou kapacitu pro zařazení dalších programů.

V multiplexu 22, který obsahuje především programy skupiny Prima, je rezervována kapacita pro tři televizní programy Primy - dva z nich budou v klasickém SD rozlišení (960x540p, HEVC) a jeden v HD ready kvalitě (1280x720p, HEVC). Tím bude kapacita této sítě vyčerpána.

Další rozšíření programové nabídky mohou diváci očekávat v síti 23, společnosti CDG (Czech Digital Group), kterou vlastní společnost ČRa. Původní čtyři testovací pozice jsou již z poloviny obsazeny - v březnu odstartovala lifestylová stanice Spektrum Home a koncem dubna také celoplošný kanál A11, rebrandovaný Náš Region TV (předtím Regionální televize CZ). Pozici Test 1 během léta obsadí nový sportovní kanál A11 Sport a slot Test 4 teleshoppingový kanál Topmerch TV. Všechny novinky jsou, resp. budou v rozlišení 960x540p.

I po startu těchto programových novinek bude mít multiplex 23 ještě 32% volné kapacity pro šíření dalších šesti programů (předběžně se počítá s rozlišením 960x540p). O jaké programy konkrétně půjde není známo. Jasné je, že provozovatel televize A11 hodlá spustit ještě jeden program, jehož obsah stále tají.

Obecně volnou kapacitu operátora mohou využít (tj. objednat si) stávající zákazníci ČRa, případně noví klienti, kteří využijí celoplošného pokrytí území České republiky a dodávku služeb do více než 54% domácností, které přijímají programy na klasickou pozemní anténu.





Reklama




Vybrané články