Quantcast

O práva na fotbalovou Serii A v Itálii je zájem. Ne za ty ceny

| redakce | tisk

Cena za vysílací práva na nejvyšší italskou fotbalovou soutěž dosáhla svého maxima. Alespoň prozatím. Tak lze popsat situaci na tamním trhu ohledně práv na Serii A.

V Itálii se hledá nový zájemce o balík vysílacích práv pro sezóny 2024 až 2029. A zatím se nový kupec nenašel. O práva usilovaly vysílací společnosti DAZN, Sky a Mediaset. Posledně jmenovaný Mediaset se o práva zajímal s ohledem na nabídku práv Serie A pro volné vysílání.

Žádný ze zájemců nenabídl částku minimálně 1,15 miliardy eur za jednu sezónu. Nejvyšší nabídka činila "pouze" 927,5 milionů za jednu sezónu. Píše o tom portál DavideMaggio.it.

Provozovatel Serie A uvedl, že nyní budou do 27. června probíhat soukromé jednání se třemi broadcastery, kteří se o práva ucházeli. V případě neúspěšných jednání bude otevřeno rokování se šesti subjekty ohledně spuštění vlastního kanálu (platformy), která by v Itálii vysílala přenosy, záznamy a další materiály (rozhovory s hráči, trenéry) ze Serie A.

Mezi zájemci o práva na "Lega Serie A" (Liga Serie A) není italský veřejnoprávní vysílatel Rai a ani Amazon. Zřejmě z důvodu očekávané vysoké ceny za vysílací práva.





Reklama




Vybrané články