Quantcast

Za ilegální streamování Premier League rekordní tresty

| redakce | tisk

Osoby stojící za třemi pirátskými streamovacími organizacemi, které nabízely nelegální přístup ke sledování zápasů z anglické fotbalové Premier League, byly uvězněny na celkem 30 let a sedm měsíců.

Jednalo se o doposud největší stíhání nelegální streamovací sítě na světě. V Chesterfield Justice Centre (Velká Británie) bylo odsouzeno pět osob, které byly shledány vinnými ze spiknutí za účelem podvodu, praní špinavých peněz a pohrdání soudem.

Podvodné operace, které probíhaly pod jmény Flawless, Shared VPS a Optimal (známé také jako Cosmic), vynesly za pouhých pět let více než 7 milionů liber (dnešních cca 192,3 milionů korun).

Na nelegálním streamování se podílelo více než 50 tisíc zákazníků a prodejců a 30 zaměstnanců, z nich jeden byl umístěn v utajení ve specializované protipirátské společnosti. Streamovací služby nabízely nelegální přístup k přenosům z Premier League, stovkám programů z celého světa a desítkám tisíc filmů a televizních pořadů na vyžádání.

Všichni obvinění kromě jednoho, který operaci řídil a byl jedním z původních spoluzakladatelů, nakonec přiznali vinu ve všech bodech obžaloby. Osoba, která byla soudcem označena za hnací sílu spiknutí, byla odsouzena k 11 letům vězení.

Vyšetřování a trestní stíhání, které provedla Premier League, podpořila řada organizací včetně týmu Trading Standards rady Hammersmith & Fulham a organizace na ochranu duševního vlastnictví FACT.

zdroj: Premier League





Reklama




Vybrané články