Quantcast

Přelaďte! Upozorňuje freeSAT své zákazníky

| redakce | tisk

Většina hlavních českých a slovenských privátních a veřejnoprávních a několik dalších tématických kanálů mění vysílací parametry pro zákazníky satelitní platformy freeSAT na satelitním systému Thor 5/Thor 6/Thor 7 (0,8°W) a Intelsat 10-02 (1°W).

Do 6. června si musí abonenti freeSATu s vlastními přijímači přeladit stanice na nové frekvence. O přeladění se nemusejí starat diváci se zapůjčenými set top boxy od operátora a uživatelé přijímačů s funkcí FastScan. V těchto případech se automaticky stáhne nová programová mapa do přijímacího zařízení (televizory či set top boxy).

O nutnosti přeladit svůj přijímač jsou dotčení diváci informováno prostřednictvím modifikovaných názvů programových pozic rozšířených o text "_Preladte".

Souběžně provozovatel informuje diváky i prostřednictvím EPG (elektronický programový průvodce), kde na vypínaných (na starých) frekvencích je místo běžného EPG zobrazena servisní informace v tomto znění:

"Tento program mění vysílací parametry! Do 5. 6. 2023 přelaďte satelitní přijímač! Více informací a podrobné instrukce najdete na www.freesat.cz/preladeni."

Respektive ve slovenštině:

"Tento program mení vysielacie parametre! Do 5. 6. 2023 prelaďte satelitný prijímač! Viac informácií a podrobné inštrukcie nájdete na www.freesat.sk/preladenie."





Reklama




Vybrané články