Quantcast

freeSAT i po přeladění půjde na ICE kartách

| redakce | tiskobrázek k článku: freeSAT i po přeladění půjde na ICE kartách

Programová nabídka satelitní platformy freeSAT, která působí na území České republiky a Slovenska, bude i po aktuálně probíhajícím přesunu programů na nové vysílací parametry dostupná i na ICE kartách v režimu CryptoWorks (CAID 0D97).

Společnost Slovak Telekom (ST), která bude nově dodávat simulcryptované programy i pro zákazníky freeSATu, DTH platformy lucemburské společnosti M7 Group, člena CANAL+, doplnila CA systémy i o Irdeto kódovací systém s CAID 0D97. Ten umožní sledovat programovou nabídku i na starých (historických) modulech, které umožňují dekódovat programy jen ve starém (původním) systému CryptoWorks.

Novinky platformy freeSAT. Ilustrační foto (foto: M7 Group)
▲ Novinky platformy freeSAT. Ilustrační foto (foto: M7 Group)

I po zapojení 0D97 budou některé programy freeSATu dostupné jen na novějších modulech (Irdeto - CAID 0653, Conax - CAID 0B02). Jde o programy FilmBox Stars, JOJ Sport či Story4 CZ.

V současné době probíhá velké přeladění programů freeSATu. Týká se zejména velkých českých a slovenských veřejnoprávních a privátních stanic. Přeladit své přijímače musí abonenti, kteří sledují programovou nabídku z Thoru, do začátku června, kdy vysílání na starých parametrech skončí. Přímo se přeladění týká jen klientů s vlastními boxy. Uživatelům s přijímači s funkcí FastScan se provede automatické přeladění přístroje na nové vysílací parametry.





Reklama




Vybrané články