Quantcast

Netflix získává nové zákazníky v reakci na omezení sdílení účtů

| redakce | tisk

Více nových zákazníků nyní získává americká streamovací platforma Netflix na domovském trhu. A pomohlo k tomu jediné: změna podmínek služby, které omezují sdílení uživatelského účtu s osobami mimo vlastní domácnost.

Podle dat výzkumné společnosti Antenna bylo na Netflixu 26. a 27. května 2023 založeno téměř 100 tisíc registrací denně.

Změna pravidel Netflixu ohledně sdílení hesel a účtů byla uživatelům oznámena 23. května. Od té doby bylo na Netflixu založeno průměrně 73 tisíc nových účtů denně, což je nárůst o 102% oproti předchozímu 60dennímu průměru. Podle společnosti Antenna dochází k zakládání nových účtů častěji než během lockdownu v USA v březnu a dubnu 2020. V tomto období vzrostl také počet zrušení předplatného ale ne tolik jako vytvořených nových uživatelských účtů.

Provozovatel platformy Netflix 23. května rozeslal svým zákazníkům ve 103 zemích po celém světě dopis ve kterém je informuje, že uživatelský účet / heslo slouží jen pro osoby v rámci jedné domácnosti. Za osoby mimo domácnost mají platit poplatek.

zdroj: BroadbandTVnews.com





Reklama




Vybrané články