Quantcast

TV zpravodajství RTVS je podle Slováků nejobjektivnější

| redakce | tisk

Po čtrnácté za sebou označili diváci televizní zpravodajství RTVS za nejobjektivnější na Slovensku. Vyplývá to z aktuálního průzkumu agentury MEDIAN SK zaměřený na první kvartál 2023.

V uvedeném období 24,5 procenta oslovených označilo televizní zpravodajství RTVS za nejobjektivnější. To představuje mezikvartální nárůst o 1,2 procenta. RTVS od druhé příčky ji dělí až 2,8 procentuálního bodu.

V průzkumu objektivity tv zpravodajství se na dalších místech umístila TA3 (21,7%), televize Markíza (17,1%) a TV JOJ (14,7%).

Průzkum objektivity tv zpravodajství na Slovensku (foto: RTVS)
▲ Průzkum objektivity tv zpravodajství na Slovensku (foto: RTVS)

MEDIAN SK realizoval průzkum zaměřený na nejobjektivnější televizní zpravodajství na slovenských televizích v období od ledna do března 2023. Průzkumu se zúčastnilo 2092 respondentů ve věku 14 až 79 let.

Je velkým oceněním naší práce, že diváci dlouhodobě vnímají zpravodajství RTVS jako nejobjektivnější. Zároveň to vnímáme i jako důkaz toho, že se nám daří přinášet zpravodajské informace, které jsou aktuální, nestranné a postavené na faktech. Zpravodajství RTVS se snažíme neustále zlepšovat a věříme, že i nadále budeme pro diváky a posluchače ověřeným zdrojem informací během celého dne. Děkuji svým kolegům ze sekce zpravodajství a publicistiky za jejich profesionalitu a nasazení,“ uvedla ředitelka Sekce zpravodajství a publicistiky RTVS Anna Sámelová.





Reklama




Vybrané články