Quantcast

RRTV: TV Barrandov by měla vysílat zprávy častěji

| redakce | tisk

Zpravodajství by měla česká celoplošná televize Barrandov vysílat častěji. Domnívá se to regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání), který na svém 12. zasedání konaného 8.8.2023 požádal provozovatele o podání vysvětlení.

Regulátor žádá po provozovateli stanice TV Barrandov, společnosti Barrandov Televizní Studio, a.s., o podání vysvětlení, jakým způsobem v měsíci červenci 2023 naplňoval ve vysílání zmíněného programu licenční podmínku a to, že bude na této stanici vysílat zpravodajský přehled několikrát denně. Rada stanovila lhůtu k podání vysvětlení 30 dní ode dne doručení výzvy.

Budova TV Barrandov (foto: TV Barrandov)
▲ Budova TV Barrandov (foto: TV Barrandov)

Televize Barrandov vysílá "zpravodajský přehled" jednou denně a to v nočním čase zhruba mezi půlnocí a druhou hodinou ranní, aby splnila licenční podmínku.

RRTV dohlíží nad dodržováním licenčních podmínek všech stanic. Nejinak je tomu i v případě televize Barrandov. Licenční podmínky si stanovili provozovatelé stanic, když žádali o udělení vysílací licence. Na jejich základě jim byla udělena příslušná vysílací licence.





Reklama




Vybrané články