Quantcast

NTV Plus pro Kaliningrad z pozice 56E

| redakce | tisk

Zákazníci z Kaliningradské oblasti mohou oficiálně sledovat programovou nabídku ruské satelitní pay-tv platformy NTV Plus z nové orbitální pozice. NTV Plus začala poskytovat svoji televizní službu ze satelitu Express AT1 na pozici 56°E.

NTV Plus je po Trikolor TV další placenou televizí, která byla nucena přesunout u zákazníků přesměrovat paraboly z původní pozice 36°E na novou 56°E. Důvod je zřejmý: silné zarušení ruského vysílání na pozici 36°E hackerskou skupinou. Částečně se podařilo problém vyřešit a to úpravou vysílacího svazku družice Express AMU1, který již nepokrývá území mimo Ruskou federaci. Signál se ale nedostává ani k zákazníkům v Kaliningradské oblasti, proto dochází k přesměrování antén zde na 56°E. Na družici Eutelsat 36B upravit ruský svazek není možné, družice není pod ruskou kontrolou.

Provozovatel platformy NTV Plus spustil propagační kampaň k přesměrování antén na novou pozici s názvem "Překonfigurovat na 56", která bude probíhat od 14. srpna do 31. října 2023. Přesměrování antény je bezplatné.

Z nové pozice mohou abonenti sledovat programovou nabídku balíčku "Extra" za 1299 rublů ročně (cca 310 Kč ročně). Tarif obsahuje 80 kanálů různých žánrů, včetně federálních tv a rozhlasových kanálů, včetně více než 20 filmových stanic, ale i vzdělávací, zábavní, dětské a sportovní programy. Většinu programů lze zdarma sledovat online ve službě NTV Plus TV.

Extra balíček není dostupný na kartách, které začínají čísly 0325... Takovou kartu je nutné vyměnit.





Reklama




Vybrané články