Quantcast

České Radiokomunikace dokončily akvizici PDTV

| redakce | tisk

Společnost České Radiokomunikace (ČRa) dokončila akvizici společnosti Prague Digital TV, s.r.o., provozující digitální pozemní vysílání na území hlavního města a okolí v rámci Regionální sítě 4 (RS4).

ČRa se tak stávají výhradním vlastníkem společnosti.

Akvizicí společnosti Prague Digital TV nejenže zdvojnásobíme stávající kapacitu pokrytí televizního vysílání v Praze a okolí televizním signálem, ale získáme i další prostor pro rozvoj inovativních televizních služeb," říká generální ředitel ČRa Miloš Mastník. „Neustále se snažíme posouvat digitální pozemní vysílání kupředu a akvizice společnosti Prague Digital TV je dalším krokem k tomuto cíli," dodává Miloš Mastník.

Společnost PDTV signálem svého multiplexu RS4 pokrývá celou Prahu a 41 procent Středočeského kraje. RS4 aktuálně v DVB-T2 šíří jen metropolitní televizní stanici Praha TV.

V závěru roku 2023 došlo k ukončení šíření RS4 z původních vysílacích lokalit Strahov, Ládví a Zelený pruh, naopak byla spuštěna distribuce z vysílače Praha - Žižkov, který využívají i ostatní multiplexy ČRa.





Reklama




Vybrané články