Quantcast

Mnohamiliónové ztráty platforem v Nagravision

| redakce | tisk

Všechny evropské platformy kódované v systému Nagravision a americká Dish Network dosáhly multimiliónových ztrát z důvodu slabého zabezpečení používaného kódovacího systému. Informuje o tom španělský portál.

Starší verze systému Nagravision švýcarské společnosti Kudelski mají hackeři pod kontrolou. Po každé změně kódů jsou během několika minut známé a uvedené na mnoha diskusních serverech a uploadech. Ukazuje se, že internet vyhrává nad zabezpečením placené televize.

Řada evropských platforem - včetně portugalské TV Cabo, španělské Digital+, německé Premiere, rumunské Digi TV a polské Cyfrowy Polsat a dále americké Dish Network v závěru loňského roku vyčíslila ztráty, které ji způsobuje nelegální příjem kódovaných programů. Dosahují mnoha miliónů euro.

V současné době přešla či přechází řada platforem v systému Nagravision na novější verzi Nagravision 3, která slibuje opět lepší prvky zabezpečení. Azbox, výrobce set top boxů, již prohlašuje, že i nová verze systému Nagravision 3 je prolomena. To by mohlo vážně ohrozit trh s placenou televizí. Na Nagravision 3 se chystá také multiregionální platforma Digi TV působící i na území České republiky a Slovenska.

Za skutečně nejlépe zabezpečený kódovací systém pro komerční využití se považuje Videoguard britské NDS. Videoguard používají v Evropě platformy Sky Digital a Sky Italia.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články