Quantcast

Japonská NHK World začala vysílat přes Badr 4

| Martin Vyleťal | tisk

Japonská veřejnoprávní korporace NHK (Japan Broadcasting Corporation) rozšířila vysílání svého programu NHK World do další části světa - do oblasti Středního východu. Program vstoupil na satelit Badr 4, tj. na pozici 26°E. NHK World je vůbec první nekódovaný japonský kanál, který lze u nás přijímat.

NHK World je program NHK, japonské veřejnoprávní televize, složený z pořadů vlastní produkce - především zpravodajské a informační programy. Vysílání je určeno divákům mimo území Japonska. Zpravodajství je v angličtině, ostatní pořady jsou v japonštině.

Technické parametry příjmu:
satelit: Badr 4 (26°E)
kmitočet: 12,073 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
kompresní formát: MPEG-2
service ID: 315
video PID: 3015
audio PID: 3115
kódování: žádné

Japonská NHK World začala vysílat přes Badr 4
▲ Japonská NHK World začala vysílat přes Badr 4

Program NHK World je možné z tohoto satelitu přijímat i na území České republiky a Slovenska s parabolami od průměru 85 cm. Vstup NHK World na 26°E je pro diváky ve střední Evropě jistě přínosem. Program byl doposud u nás dostupný jen z C pásma ze satelitu Intelsat 10 (68,5°E), kmit. 3,744 GHz, pol. H, SR 16180, FEC 1/2. Pro příjem zde byla zapotřebí parabola větších rozměrů a samozřejmě nezbytné vybavení pro příjem signálů z C pásma.

NHK zahájila rozhlasové vysílání v roce 1925 a televizní v roce 1953. Provoz všech kanálů NHK je financován z koncesionářských poplatků. Mimo území Japonska vysílá dva programy - bezplatný program NHK World a placený kanál NHK World Premium přinášející atraktivní obsah (filmy, seriály, hudba).

zdroj: vl. zpráva + flysat.com





Reklama




Vybrané články