Quantcast

Sportovní kanál Slovenské televize získal licenci

| redakce | tisk

Slovenská televize (STV) může pokračovat v přípravách spuštění svého prvního digitálního kanálu - sportovní stanice Trojka. Rada pro vysílání a retransmisi na svém včerejším zasedání udělila licenci novému projektu STV. Sportovní stanice STV začne vysílat 8.8.2008 spolu se zahájením olympiády v Pekingu.

Během pracovních dní bude Trojka vysílat od 17:00 do 23:00 hodiny, o víkendech od 11:00 do 23:00 hodiny, v dalších letech hodlá vysílací čas nového okruhu postupně rozšiřovat, píše Mediálne.sk. Trojka bude vysílat i sporty, které se v současnosti na obrazovkách slovenských televizí prakticky nevysílají - např. volejbal, basketbal, gymnastika, dostihy či juniorské dokumenty. Stanice se postará i o propagaci zdravého životního stylu.

V době spuštění Trojky bude nový program dostupný pro 60 procent slovenských domácností přijímající signál prostřednictvím kabelových rozvodů či satelitu. Program bude v nabídce slovenské platformy SkyLink (Astra, 23,5°E).

Slovenská televize nedávno zakoupila práva k přenosům Formule 1, které by se mohly objevit i na novém okruhu STV.

Definitivní název pro sportovní kanál STV zatím není známý. Nový ředitel STV Štefan Nižňanský ve svém projektu uvedl, že by se rád vrátil k původním označením programů STV1 a STV2. Znamenalo by to, že sportovní kanál by dostal nový název. Televize si zaregistrovala několik variant, včetně STV Šport.

Čtvrtý kanál STV by mohl být zpravodajský a se spuštěním se předběžně počítá na rok 2010.





Reklama




Vybrané články