Quantcast

TVN kupuje čtvrtinu v platformě N

| redakce | tisk

Skupina TVN koupila 25 procent plus 1 akcii ve společnosti Neovision Holding, která vlastní ITI Neovision, operátora digitální satelitní pay-tv platformy N (Hot Bird, 13°E, CA Conax). Za transakci TVN zaplatí 95 milionů euro. Do tří let může skupina TVN zvýšit svůj podíl až na 51 procent.

Polský trh s placenou televizí dynamicky roste. Ovlivňuje jej přechod z analogové na digitální vysílání na satelitu, pozemní síti a v kabelu. Během loňského roku se trh digitálních platforem zvýšil o více než 1 milión abonentů a všechny polské satelitní pay-tv mají celkem 3,3 mil. abonentů. Podle průzkumu společnosti Screen Digest bude mít Polsko do roku 2012 až 5 milionů klientů placené televize.

Televize nové Generace (Nko) zahájila vysílání na podzim roku 2006 a jako první v zemi nabídla vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV). Platforma N využila na polském trhu nové technologické standardy - HD kanály, set top boxy s možností záznamu - PVR a služby na požádání - VOD. Počet abonentů služby roste a koncem dubna 2008 měla 320 tisíc klientů, 80 procent z nich si předplácí kanály v HD kvalitě. Služba má na polském trhu s placeným vysíláním 9 procentní podíl (největší polská platforma Cyfrowy Polsat má 2,19 mil. zákazníků).

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články