Quantcast

V Irdeto 2 prolomen paket Canal Digitaal

| redakce | tisk

Pro provozovatele digitálních platforem a dodavatelů podmíněného přístupu je tento týden samý špatných zpráv. Po prolomení albánské digitální platformy DigitAlb v kódovacím systému Conax CAS7 byl, bohužel, zdolán další paket - tentokrát nizozemská satelitní služby Canal Digitaal v kódovacím systému Irdeto 2.

Nejde o první a jediné problémy systému Irdeto 2 - nadále jsou pirátsky dostupné arabské platformy ADD a Showtime na satelitech Nilesat 101 a Nilesat 102 (7°W). Dne 9. května se objevily soubory pro příjem těchto paketů přes tzv. emu (emulátory).

Na kartách GammaCard je nizozemský paket Canal Digitaal dostupný již od 6. května 2008, o čtyři dni později je na stejném typu karet přítomný i srbský balík kanálů Pink TV. Také v systému Irdeto 2.

Pirátský příjem ADD a Showtime ve střední Evropě s parabolami menších rozměrů prakticky není možný. Kryptované programy ze satelitů Nilesat nepokrývají dostatečným signálem region střední Evropy. Showtime mj. drží práva na všechny fotbalové přenosy anglické Premier League.

Canal Digitaal vysílá ze satelitů Astra (19,2°E) a Astra (23,5°E). V nabídce jsou ze druhé orbitální pozice, na které vysílají i české a slovenské stanice, i programy ve vysokém rozlišení (HDTV) - National Geographic Channel HD, BravaHD, Discovery Channel HD (v DVB-S2/QPSK/MPEG-4/HD, freq. 11,777 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 9/10).

Informace: Tato zpráva má pouze informační charakter. Neslouží jako návod pro pirátský příjem digitální satelitní televize a ani jej nepodporuje. Pro příjem placené televize si obstarejte řádné předplatné pay-tv, která je v dané zemi dostupná.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články