Quantcast

Total TV před rozšířením programové nabídky

| redakce | tisk

Srbská digitální satelitní placená televize Total TV, vysílaná přes satelit Eutelsat W2 (16°E) a kryptovaná systémem NDS Videoguard, se již brzy rozšíří o několik dalších atraktivních tématických TV programů.

DTH služba vlastněná srbským kabelovým operátorem SBB (Serbia Broadband) nedávno zaktivovala nový, v pořadí již čtvrtý transpondér. Nejnovější multiplex se vysílá na kmitočtu 11,095 GHz, polarizace horizontální, SR 27300, FEC 3/4 a zatím se zde vysílají programy Televizija S, Happy TV, E! Entertainment TV EMEA, Minimax Srbija, Film+, B92 Info a Kanal Zdravlje.

S využitím moderních technologií jako je statistické multiplexování se může na novém transpondéru vysílat 10 až 12 TV programů v dobré kvalitě. Podle zatím nepotvrzených informací se nový transpondér využije pro rozšíření nabídky Total TV Slovenija - programové nabídky pro slovinský trh. Total TV působí vedle Srbska a Slovinska také v Černé Hoře. Celkově nabízí 72 TV programů.

Podle neoficiálních informací se Total TV rozšíří o Zone Reality, Zone Romantica. Oba programy se vysílají se slovinskými a chorvatskými titulky. Zatím není jisté, zda by pak stanice byly dostupné pro abonenty v Srbsku a Černé Hoře. Paket Total TV by měl expandovat i do sousedního Chorvatska. Oba zmíněné kanály by Total TV zde mohl nabízet. Provozovatel by kvůli expanzi musel rozšířit nabídku o atraktivní chorvatské komerční stanice jako je RTL Televizija a Nova TV, případně i stanice národní HRT (Hrvatska Radio-Televizija).

zdroj: satelitv.net





Reklama




Vybrané články