Quantcast

Česká Prima TV připravuje druhý kanál

| Martin Vyleťal | tisk

Česká komerční celoplošná Prima TV připravuje svůj druhý program. Na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) poslala žádost o licenci, která umožní prostřednictvím kabelových a satelitních sítí vysílat program pod názvem Prima Klub.

Program Prima Klub by měl podle údajů RRTV zaměřen zejména na ženy. Ladislav Pavlík, tiskový mluvčí Prima TV, uvedl, že program šířený přes satelit a kabel bude určen pro její regionální vysílání. Podrobnosti k chystanému programu ale odmítá uvést. Podle dostupných informací by měl nový program nabízet magazíny, soutěžní a diskusní pořady a dokumenty.

Licenci pro Prima Klub by vlastníci Primy mohli získat na některém z nejbližších zasedání Rady, které bude 20. a 21. května, případně 3. a 4. června. Po získání licence musí nový program zahájit vysílání do 365 dnů.

"Nejedná se o kompenzační licenci (pro digitální zemské vysílání)," poznamenal na dotaz ČTK Václav Žák, předseda vysílací rady. Prima má nárok na dvě kompenzační licence, pokud se přihlásí k TPP (Technický plán přechodu z analogového na digitální pozemní vysílání) a vrátí analogové kmitočty pro celoplošnou Primu a regionální vysílání.

zdroj: ČTK





Reklama




Vybrané články