Quantcast

SES Astra bude využívat satelit Thor 2

| redakce | tiskobrázek k článku: SES Astra bude využívat satelit Thor 2

Skandinávský telekomunikační satelit Thor 2, který donedávna sloužil na orbitální pozici 0,8 stupňů západně, bude nově využívat lucemburský satelitní operátor SES Astra na nové pozici.

V červenci podepsala společnost SES ASTRA smlouvu s norskou telekomunikační společností Telenor Satellite Broadcasting na dlouhodobý pronájem jejího satelitu Thor 2, který zahrnuje 15 transpondérů v pásmu KU a byl přesunutý na orbitální pozici 5 stupňů východní délky, kde bude obíhat po nakloněné orbitě v rámci podpory rozvojové strategie SES ASTRA flotily na této pozici.

Satelit Thor 2 sloužil na pozici 0,8°W do doby uvedení do provozu nové telekomunikační družice Thor 5, která plně nahradila provoz za Thor 2 a také umožnila společnosti Telenor Satellite Broadcasting využít nový satelit k expanzi na nové trhy. Thor 2 se poté přesunul na 5°E, kde jsou umístěny satelity Sirius 3 (mimo provoz, slouží jako záloha) a Sirius 4. Družice Sirius 2, která na 5°E donedávna sloužila, je nyní na pozici 31,5°E, kde pracuje jako Astra 5A pro rozvoj dalších služeb (distribuce programů do německých kabelových sítí a také rozvoji přístupu k vysokorychlostnímu internetu ze satelitu).





Reklama




Vybrané články