Quantcast

Gital bude mít brzy přepínání regionů

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: Gital bude mít brzy přepínání regionů

Zákazníci společnosti Gital se již velmi brzy dočkají slibované funkce přepínání regionů karty. Společnost Towercom, provozovatel služby Skylink, na spuštění této funkce dnes začal pro konkurenčního distributora pracovat. Server parabola.cz o tom informoval Karol Flak ze společnosti Towercom.

Nastavení kódování pro přepínání regionů je nutné provést nejenom na uplinku CS Linku na Kavčích horách ale také v Bratislavě na Kamzíku u programů STV2, STV3 a TV Markíza, který provozuje právě společnost Towercom. U stanic STV3 a TV Markíza jde o možnost aktivace tarifu Standard SK a u kanálu STV2 možnost přepnutí také do tarifu Standard SK ale tentokrát i včetně pořadů, které byly doposud blokovány. Dodavatel karet Gital má v tarifu Standard SK zatím program STV2 omezen i pro zákazníky ze Slovenska. Některé pořady (sportovní přenosy) nemůže proto sledovat. Technické úpravy vyřeší i tento problém.

Služba přepínání regionu karty Gital je určena pro zákazníky, kteří vycestují na území druhého státu (z Česka na Slovensko či naopak) za prací či na dovolenou a chtějí přijímat programovou nabídku země ve které se právě nacházejí. Při přepnutí karty do české základní nabídky bude divákům chybět STV3, Markíza, při přepnutí do slovenské nabídky divák ztratí ČT4 Sport, TV Nova a Nova Cinema. Změnu regionu bude možné provést SMS.





Reklama




Vybrané články