Quantcast

Discovery HD a nové SD TV testují v paketu Hello HD

| Martin Vyleťal | tisk

Maďarská satelitní pay-tv platforma Hello HD (Eurobird 9A, 9E) připravuje výrazné rozšíření programové nabídky. Od června bude nabídka obohacena o další programy ve standardním i vysokém rozlišení. První testy probíhají již nyní.

Na kmitočtu 12,034 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK začal testovat dokumentární program Discovery HD Europe. Jde o zatím jedinou novou stanici v high-definition TV.

Stanice 4! Story TV, Cool TV, Sport 1 (Hungary) a Sport 2 (Hungary) v SD se objevily na druhém transpondéru Hello HD - na kmitočtu 12,073 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK. Všechny nové programy jsou kryptované systémem Conax.

Přidání nových stanic bylo možné po nedávné změně jednoho z parametrů multiplexu - došlo k úpravě FEC ze 2/3 na 3/4, čím provozovatel získal cca 7 Mbit/s navíc.

Hello HD se připravuje na možný vstup česko-slovenské platformy Skylink na maďarský satelitní trh. Provozovatel DTH platformy Hello HD začal v květnu nabízet předplatné na období jednoho roku za 50 euro. V tomto speciálním balíčku je 13 stanic v maďarském jazyce, z toho jsou 3 ve vysokém rozlišení (HDTV). Nabídka Hello HD by měla být rozšířena o další TV programy.





Reklama




Vybrané články