Quantcast

První globální seriálový kanál z Turecka oficiálně spustil vysílání

| Tisk

Společnost SPI/FilmBox spustila první globální seriálový kanál z Turecka s názvem Timeless Drama Channel (TDC). TDC už nyní vysílá po celém světě. Společnost uzavřela deset počátečních dohod s různými operátory, kteří zpřístupnili kanál více než jednomu milionu domácností.

Timeless Drama Channel je prvním seriálovým kanálem z Turecka, který dosáhl celosvětového debutu. Kanál byl vytvořený ve spolupráci s AY Yapim, jedním z předních tureckých producentů a tvůrcem mnoha oceněných tureckých televizních seriálů. Timeless Drama Channel má více než 800 hodin obsahu včetně 8 celosvětově uznávaných tureckých televizních seriálů: Karadayi, Black Money Love, 20 Minutes, Kurt Seyit & Shura, Moms and Mothers, Red Scarf, Five Brothers a The End.

TDC nabídne k vidění populární a respektované turecké herce, jako je Kıvanç Tatlıtuğ, Berguzar Korel, Farah Zeynep Abdullah, Kenan İmirzalıoğlu, Tuba Büyüküstün a mnoho dalších.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Timeless Drama Channel (TDC) (foto: SPI)

Uvedení Timeless Drama Channel bude v globálním televizním průmyslu přelomové. Přinese povědomí o tureckému dramatu a spojí ho s diváky po celém světě,“ uvedl Berk Uziyel, generální ředitel společnosti SPI International. „Turecko se v krátkém čase stalo druhým největším exportérem televizních seriálů na světě a Timeless Drama Channel je prvním kanálem věnovaným tureckým dramatům, které se budou vysílat po celém světě. Jsme si jistí, že osloví miliony milovníků dramatického žánru po celém světě a nesmírně přispěje k růstu celého odvětví televizních seriálových dramat v Turecku,“ pokračuje Uziyel.

Kanál bude zpočátku vysílaný v deseti jazycích včetně bulharštiny, rumunštiny, makedonštiny, srbštiny, chorvatštiny, albánštiny a arabštiny s anglickými titulky. Kanál je dostupný v celé Evropě na satelitu Eutelsat 16A (16°E) z kapacity satelitníhí operátora Telekom Austria Group (TAG), který zajišťuje sužby pro DTH platformy Antik Sat a Orange TV cez satelit.

SPI/FilmBox podepsal dohodu o vysílání se šesti operátory: Kujtesa a Ipko Kosovo, Digit-Alb a RTL Albánie, A1 Chorvatsko a A1 Makedonie. V blízké budoucnosti bude kanál vysílaný vícero operátory v zemích Středního východu, severní Afriky, asijsko-pacifického regionu, Společenství nezávislých států a v Pobaltí. V Česku a na Slovensku zatím není nová stanice poskytována.

technické parametry:

satelit: Eutelsat 16A (16°E)
frekvence: 11,094 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 4/5
norma: DVB-S2


modulace: QPSK

Timeless Drama Channel
service ID: 1209/1236
video PID: 1901 (MPEG-4/SD)
audio PID: 1902 turecky (MPEG), 1903 arabsky (MPEG)
DVB titulky: albánsky, arabsky, anglicky
CA systém: Conax (CAID 0B00)

redakce





Reklama




Vybrané články