Quantcast

Na CANAL+ Sport míří špičkové francouzské ragby

| Tisk | komentáře

Rodina sportů vysílaných CANAL+ Sport hlásí po anglické Premier League, ženském tenisovém okruhu WTA a Premier Padel Tour čtvrtý přírůstek, elitní francouzský ragbyový šampionát Top 14!

Na obrazovkách hlavního programu CANAL+ Sport se můžete až do konce základní části těšit vždy na nejlepší zápas kola, hraný v neděli od 21:05. Divákům stanice nabídne rovněž všechna utkání vyřazovací části. Chybět nebude ani zpravodajský magazín Top 14, mapující klíčové okamžiky posledního odehraného kola.

Nejvyšší francouzská ragbyová soutěž se hraje už od roku 1892. Vítěznou trofej, Brennusův štít, nad hlavu nejčastěji pozvedlo Toulouse, které je i letos obhájcem titulu. V jeho dresu září francouzští reprezentanti Dupont, Ntamack nebo Ramos. V prestižní lize se to hemží i reprezentanty Anglie, Walesu nebo Jihoafrické republiky. Předem není nic jasné - v Top 14 může kdokoli porazit kohokoli!

Dlouhodobá základní část končí 9. června a po ní následuje tříkolové play-off, završené v pátek 28. června velkým finále dvou nejlepších celků.



První utkání startuje na programu CANAL+ Sport v neděli 21. dubna ve 21:05 zápasem Union Bordeaux-Bčgles proti ASM Clermont. K mikrofonu usednou známá jména české ragbyové scény, jako jsou Martin Kafka a Marek Švíř. Svými postřehy vysílání obohatí také francouzský novinář žijící v Česku Guillaume Narguet.

(M7 Group/CANAL+)

redakce

komentáře čtenářů




Reklama




Vybrané články