Quantcast

Warner TV bude v pozemním vysílání v SD, v placeném v HD

| Tisk

Nový zábavní kanál Warner TV, společnosti Warner Bros. Discovery, bude dostupný u široké škály televizních operátorů. V pozemním vysílání bude program poskytován v SD rozlišení, jinde v HD. Vysílání startuje 2. dubna 2024 filmem Vesmírná odysea.

Na klasickou pozemní anténu naladí programovou novinku diváci v celoplošné síti Českých Radiokomunikací (DVB-T2 multiplex 23), který má pokrytí 99,6 procent území České republiky. Stanice obsadí programový slot "Test-4", na kterém již krátce testovala.

Program Warner TV tak bude od svého spuštění dostupný prakticky pro každého diváka a každou domácnost.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Distribuce Warner TV v Česku (foto: parabola.cz)

Ještě před zahájením pravidelného vysílání hodlá provozovatel spustit propagační smyčku. Kdy ji začne vysílat provozovatel nechtěl upřesnit.

Warner TV v SD v DVB-T2, v placených sítích v HD

Stanice Warner TV bude v terestrickém vysílání vysílat jen v SD rozlišení. Lepší kvalitu - HD rozlišení - si provozovatel ponechal pro placené televizní sítě.

Společnost WBD se již dohodla s řadou operátorů. Ve své nabídce ji najdou zákazníci televizních služeb T-Mobile, Vodafone, DWP, Lepší.TV, Antik, FixPro, Elsat, PODA, SledovaniTV, Grape, Sweet TV a u mnoha dalších provozovatelů.

Zajímavostí je, že se WBD doposud nedohodla s provozovateli velkých televizních platforem - Skylink, O2 TV a Telly. Stále probíhají i s těmito operátory intenzivní jednání, aby nový program byl od svého startu široce dostupný. Zda bude program dostupný od spuštění vysílání zatím není jasné. Vyjednávací pozice je nyní složitější kvůli nadcházejícím velikonočním svátkům. Stanice startuje hned po Velikonocích - 2. dubna 2024.

Start nové stanice Warner TV bude podpořen reklamní kampaní. Její přesná podoba nebyla upřesněna. Cílem nové stanice je získat na trhu 1% share a vyšší.



Skupina WBD na českém trhu aktuálně poskytuje celkem 18 lineárních kanálů různých žánrů - zpravodajský (CNN International), dokumentární (Discovery Channel, Animal Planet), dětské (Cartoon Network, Cartoonito), sportovní (Eurosport 1, Eurosport 2), lifestylové (HGTV, TLC, Travel Channel, Food Network, ID) a filmové (HBO, HBO 2, HBO 3, Cinemax, Cinemax 2). Stanice Warner TV tak bude 19. programem WBD u nás. Podle dnešního vyjádření WBD na tiskové konferenci jsou programy z portfolia WBD dostupné pro 61 procent domácností s placenou televizí a snahou vysílatele se dostat k dalším divákům, kteří si neabonují žádnou televizní službu a zvýšit svůj podíl na trhu.

Z pohledu sledovanosti mají programy WBD 0,34 procentní podíl na televizním trhu, který meziročně vzrostl o 14 %.


obrázek

▲ Obr č. 2 - SVOD platforma MAX od 21.5.2024 (foto: WBD)

WBD dále představila svoji chystanou platformu MAX, kterou našim divákům nabídne 21. května 2024. K dispozici budou plány (tarify) Standard s Premium. První z nich umožní souběžné sledování pořadů na dvou zařízeních v HD, druhý tarif na čtyřech zařízeních a ve 4K rozlišení. Platforma MAX nabídne i doplněk Sport (příplatkový balíček) s možností sledování sportovního obsahu. Blížící se Letní olympijské hry budou dostupné na platformě MAX a to pro všechny zákazníky (bez ohledu na jejich balíček - nemusí mít aktivní doplněk Sport). Díky streamovací službě uvidí diváci z Olympiády maximum možného. Ceny předplatného budou zveřejněny krátce před spuštěním SVOD služby MAX.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články