Quantcast

Česká verze Warner TV odstartuje 2. dubna 2024

| Tisk | komentáře

Na českém trhu začne vysílat nový bezplatný zábavní kanál Warner TV. Společnost Warner Bros. Discovery (WBD) spustí svůj nový lineární kanál dne 2. dubna 2024.

Warner TV bude první bezplatnou stanicí provozovatele, který se doposud zaměřoval výhraně na sektor placeného vysílání (televizní programy a streamovací služba). Po Itálii je Česká republika teprve druhou zemí, na které bude nová stanice Warner TV poskytována zdarma. Diváci ji naleznou v nabídce celoplošného pozemního multiplexu 23, který provozuje společnost Czech Digital Group (CDG), vlastněná Českými Radiokomunikacemi. Nicméně provozovatel získal licence i pro šíření programu prostřednictvím satelitu a zvláštními přenosovými systémy. Jistě bude zájem vysílatele dostat programovou nabídku k největšímu počtu diváků již od spuštění programu.

Václav Paleček, ředitel distribuce a obchodního rozvoje společnosti Warner Bros. Discovery v České republice a na Slovensku, uvádí: „Od dubna si čeští diváci budou moci vychutnat širokou nabídku obsahu, včetně filmů a seriálů, na Warner TV. Jsme blízko spuštění našeho prvního volně vysílaného kanálu na trhu a všem divákům přineseme do vysílání velkou knihovnu obsahu, od klasických filmů až po populární seriály.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Logo Warner TV (foto: WBD)

V České republice provozuje Warner Bros Discovery 18 placených lineárních televizních kanálů (Discovery, Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport 4K, HGTV, TLC, Travel Channel, Investigation Discovery, Cartoon Network, Cartoonito, CNN, Food Network, Animal Planet, HBO & HBO 2 & HBO 3, Cinemax & Cinemax 2) a streamovací platformu HBO Max.

Distribuční trasu české verze Warner TV pro televizní operátory bude zajišťovat WBD prostřednictvím satelitu Eutelsat 9B (9°E), kde již od 22. února 2024 probíhají technické testy přes oficiálním startem stanice. Tento signál je kryptován systémem Viaccess PC 6.0.

Stanice Warner TV získala vysílací licence pro terestrické, satelitní a internetové vysílání prostřednictvím společnosti HBO Europe od regulátora RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) během prvního letošního zasedání konaného 16. ledna 2024.

Warner TV hodlá divákům nabízet filmy a produkci z knihovny Warner Bros. Discovery.

technické parametry distribučního signálu české verze Warner TV:


satelit: Eutelsat 9B (9°E)
frekvence: 11,919 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2


modulace: 8PSK

Warner TV Czech HD.
service HD: 6700
video PID: 6700 (MPEG-4/HD)
audio PIDy: 6721 (MPEG, česky), 6722 (MPEG, anglicky), 6723 (MPEG, česky)
DVB titulky: česky, anglicky
CA systém: Viaccess (CAID 0500, provider id 061200)

redakce

komentáře čtenářů




Reklama




Vybrané články