Quantcast

Česká verze Warner TV HD začala testovat na satelitu

| Tisk

Na satelitu se objevilo zkušební vysílání české verze nového zábavního kanálu Warner TV HD. Stanice by měla brzy zahájit vysílání na českém trhu.

Testovací vysílání Warner TV HD se objevilo v distribučním multiplexu Warner Bros. Discovery (WBD) na satelitu Eutelsat 9B, který se nachází na pozici 9°E. Vysílání je od svého spuštění řádně kryptováno systémem Viaccess PC 6.0. Tento signál je určen výhradně pro testy operátora, následně pro televizní operátory, kteří budou program nabízet svým divákům. Vše tedy směřuje k tomu, že nový program Warner TV začne již brzy vysílat.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Logo Warner TV (foto: WBD)

Warner TV získala licenci od českého regulátora médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém prvním letošním zasedání konaného dne 16. ledna 2024. Pražská společnost HBO Europe si pro program zajistila licence pro všechny klíčové distribuční platformy - tedy pro satelitní, pozemní a internetové vysílání. Nyní má vysílací společnost 360 dní na spuštění vysílání. S ohledem na spuštění testů lze očekávat, že stanice začne vysílat již brzy.

Stanice Warner TV rozšíří již bohaté portfolio, které aktuálně obsahuje 18 placených lineárních kanálů (Discovery, Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport 4K, HGTV, TLC, Travel Channel, Investigation Discovery, Cartoon Network, Cartoonito, CNN, Food Network, Animal Planet, HBO & HBO 2 & HBO 3, Cinemax & Cinemax 2) a streamovací platformu HBO Max. Společnost WBD zároveň rozšíří svoji působnost - Warner TV bude prvním volně vysílaným programem a po Itálii teprve druhým trhem, na který bude nabízet svoji novou zábavní stanici a 11. trhem v regionu EMEA, na kterých již Warner TV vysílá.

Warner TV hodlá divákům nabízet filmy a produkci z knihovny Warner Bros. Discovery.

technické parametry:

satelit: Eutelsat 9B (9°E)
frekvence: 11,919 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2


modulace: 8PSK

Warner TV Czech HD.
service HD: 6700
video PID: 6700 (MPEG-4/HD)
audio PIDy: 6721 (MPEG, česky), 6722 (MPEG, anglicky), 6723 (MPEG, česky)
DVB titulky: česky, anglicky
CA systém: Viaccess (CAID 0500, provider id 061200)

redakce





Reklama




Vybrané články