Quantcast

Zelená pro kanály Nova Sport 5 a Nova Sport 6

| Tisk

Nové prémiové sportovní kanály skupiny Nova mohou zahájit vysílání. Společnost TV Nova s.r.o. získala vysílací licence pro své stanice Nova Sport 5 a Nova Sport 6. Oba programy mají odstartovat v poslední den tohoto měsíce.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém druhém letošním zasedání konaného 30. ledna 2024 rozhodla o udělení dvou vysílacích licencí společnosti TV Nova s.r.o. - konkrétně pro programy Nova Sport 5 a Nova Sport 6 šířené prostřednictvím zvláštních přenosových systémů (internetem).

Nova Sport 5 a Nova Sport 6 budou sportovní programy, které hodlají vysílat 24 hodiny denně na území České republiky a Slovenské republiky. Stanice budou poskytovány v češtině.

Obě vysílací licence platí 12 let.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Nova Sport - nekonečný svět sportu (foto: TV Nova)

Nové sportovní kanály se zaměří na populární sportovní/motoristické soutěže - Formuli 1 (F1) a MotoGP.

Nova Sport 5 nabídne přenosy z tréninků, kvalifikací a všech hlavních závodů Formule 1, zatímco Nova Sport 6 plánuje vysílat přenosy MotoGP. Programové schéma obou stanic bude doplněno závody WorldSBK a vybranými fotbalovými zápasy z prestižních evropských fotbalových lig jako jsou německá Bundesliga, španělská LaLiga či italská Serie A.



Od svého spuštění, 29. února 2024, budou obě programové služby Nova Sport 5 a Nova Sport 6 dostupné zákazníkům placené televizní služby O2 TV. Stanici Nova Sport 5 nabídne operátor česko-slovenské satelitní platformy Skylink. S dalšími operátory probíhají jednání ohledně zařazení nových stanic do programové nabídky.

V současné době rodinu kanálů Nova Sport tvoří čtyři programy. První dvě stanice jsou široce dostupné v nabídkách placených televizních služeb. Nova Sport 3 a Nova Sport 4, zaměřené na atraktivní fotbalové přenosy, jsou dostupné jen u velkých televizních operátorů.

redakce





Reklama




Vybrané články