Quantcast

Polsat HD odstartuje zřejmě do 16. září

| redakce | tiskobrázek k článku: Polsat HD odstartuje zřejmě do 16. září

Nejpozději do 16. září by měl odstartovat dříve plánovaný kanál Polsatu ve vysokém rozlišení - Polsat HD. Z propagačních materiálů Ligy Mistrů UEFA, který se vysílá na programu Polsat, se objevila informace o vysílání v HD a také logo Polsat HD.

První utkání fotbalové Ligy Mistrů se hrají 16. září.

První zmínky o záměru spuštění kanálu Polsat HD se objevily již v září 2007. Vysílání mělo být tehdy spuštěno do konce roku. Provozovatel plánoval samostatný HD kanál, který se měl lišit od SD verze televize Polsat a mělo se jednat o opačný postup proti konkurenční TVN, která v SD i HD vysílá stejný obsah. TVN HD vysílá v nativním HD formátu ty pořady, které jsou ve vysokém rozlišení natočeny, zbytek do HD konvertuje.

Polsat získal práva na západy fotbalové Ligy Mistrů UEFA na sezóny 2009 až 2012. Licence obsahuje vysílání jednoho vybraného utkání v přímém přenosu ve středu (včetně finále) a také magazíny obsahující nejlepší momenty ze všech zápasů. Dříve práva na tyto přenosy držela veřejnoprávní TVP a vysílala je na programu TVP2.

Balík vysílacích práv na přenosy všech zápasů zůstal v Polsku v rukou ITI, která bude Ligu Mistrů vysílat na programu nSport (v HD v paketu n a v SD pro diváky pre-paid služby TNK - jedno utkání živě, druhé jako retransmise) a také na doplňkových kanálech nSport 57/58/59 v SD pouze pro abonenty N.

Polsat plánuje také nové kanály - Polsat Kino, Polsat dla Dzieci a Polsat dla Mlodziezy na které již má licenci od polské Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články