Quantcast

Telecinco kupuje 22 procent Digital+

| redakce | tisk

Španělská televize Telecinco, kterou vlastní italská společnost Mediaset, se rozhodla koupit 22 procent satelitní platformy Digital+ patřící Sogecable. Prisa, vlastník Sogecable, za podíl získá 517 milionů euro v hotovosti.

V rámci samostatné transakce se neplacený kanál Cuatro sloučí s Telecinco. Telecinco má hodnotu přibližně 2,3 miliardy euro, zatímco Cuatro jen 550 milionů euro. Cuatro a Telecinco si zachovají vlastní značku.

V rámci této dohody Prisa vytvoří novou společnost, pod kterou budou spadat oba kanály. V první fázi bude skupina kontrolovat 22 procent společnosti. Telecinco bude držet 78 procent kapitálu. Podíl Telecinco v nové firmě vzroste o 500 milionů euro, díky tomu klesne podíl Prisa na 18,37 procenta a Mediaset na 41 procenta.

Transakce bude dokončena sloučením dceřiných společností Sogecable, které spravují Digital+ - tedy Canal Satellite Digital a DTS Distribuidora de Televisión Digital. Vstup Telecinco do Digital+ následuje tři týdny po vstupu Telefónica v Sogecable. Telefónica provozuje vlastní IPTV platformu Imagenio.

Sohoda Sogecable-Mediaset je pozitivní pro Sogecable, protože Prisa potřebuje zoufale peníze.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články