Quantcast

NSS 12 zahájil komerční provoz

| redakce | tisk

Satelitní operátor SES WORLD SKIES, divize SES S.A., zahájil komerční provoz nového telekomunikačního satelitu NSS 12 na orbitální pozici 57 stupně východně. Satelit je v pořadí 41. kosmickým aparátem v globální flotile SSES.

NSS 12 byl vynesen nosnou raketou Ariane 5 dne 29. října 2009 spolu se satelitem Thor 6. Satelit NSS 12 nahradil provoz za NSS 703 na klíčové orbitální pozici napříč Evropou, Středním Východem, Afrikou, Asií a Austrálii. Veškerý provoz z NSS 703 byl přesunut na NSS 12.

NSS 12 má celkem 4 regionální Ku band spot beamy, které pokrývají Střední Východ, Evropu, střední a jižní Asii a poprvé také východní Afriku. Satelit má také kapacitu v C pásmu s pokrytím Evropy, Afriky (včetně Mauritia) a Středního Východu a také další beam s pokrytím od Asie až po Austrálii. Globální svazek umožní pokrýt území od Velké Británie až po Blízký Východ.

NSS 12 má celkem 40 transpondérů v C pásmu a 48 v Ku pásmu. Satelit zhotovila společnost Space Systems/Loral (SSL), dceřiná společnost Loral Space and Communications.





Reklama




Vybrané články