Quantcast

Skylink se musí zaregistrovat, jinak bude mít problémy

| redakce | tisk

Diváci satelitní platformy Skylink na Slovensku mohou přijít o příjem svých oblíbených TV programů. Provozovatel služby společnost Towercom tuto službu provozuje bez povolení k provozování TV vysílání.

Slovenský regulátor Rada pro vysílání a retransmisi proto společnost upozornila, že vysílá bez registrace a tak hrozí firmě podle zákona sankce - odpojení či pokuta. Informoval o tom deník Pravda.

"Rada rozhodla, že Towercom, prevádzkujúci Skylink, musí byť zaregistrovaný v Rade pre vysielanie a retransmisiu. Spoločnosť však doteraz žiadnu žiadosť nepodala, preto sme ju podľa zákona upozornili na porušovanie predpisov," uvedl deníku Pravda Ľuboš Kukliš, ředitel kanceláře rady.

Služba Skylink si získala na Slovensku své zákazníky zejména díky cenově dostupné nabídce. Přístup k základním slovenským a českým programů je bez pravidelného měsíčního poplatku. Další programy si může objednat. Jedinou nevýhodou je jednorázová investice do přijímacího zařízení.

Towercom musí svůj produkt řádně registrovat, jinak dostane pokutu nebo skončí. "Počkáme si na písomné vyjadrenie rady a podľa toho zvážime ďalší postup," uvedl Michal Šuran, mluvčí Towercomu.

Odborníci se doposud nemohli shodnout, zda pro Towercom a jejich produkt Skylink platí povinná zákonná registrace. Podle nejnovějšího rozhodnutí je pro Skylink povinná registrace. Podnět na stole RVR ležel několik týdnů, regulátor tvrdil, že problém řešil. Média spojují Towercom s finanční skupinou J&T.

Rada také potvrdila, že Towercom před léty požádal i vyjádření, zda potřebuje na zprostředkování TV stanic povolení. Rada tehdy rozhodla, že ne. Tehdy ale nabízela jen neplacené programy. Situace se ale změnila, když začala nabízet programy ze zahraničí.

Towercom se musí zaregistrovat a kromě jiného odvádět poplatky do Audiovizuálního fondu, jinak budou následovat další sankce.

zdroj: Pravda





Reklama




Vybrané články