Quantcast

Skylink: S Dance TV HD nejednáme

| Martin Vyleťal | tisk

Vzniká nová hudební televize pro mladé Dance TV HD. Nový kanál ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) zahájí vysílání již za týden - 7.7.2010 a zpočátku bude vysílat volně ( FTA) ze satelitu Astra na pozici 23,5 stupně východně.

Cílem volného vysílání Dance TV HD je stanici představit divákům v celé Evropě. Signál by měl zajistit satelit Astra 3B, který disponuje svazkem pokrývající celou Evropu, severní Afriku a také oblast Středního Východu.

Dance TV HD původem z Holandska hodlá postupně vstoupit do nabídek placených služeb v Evropě. Zda bude Dance TV HD po zakódování dostupný divákům v Česku a na Slovensku zjišťoval server parabola.cz u provozovatele služby Skylink. "Nejednáme s nimi," řekl webu parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec. Podle jeho vyjádření se očekává, že provozovatel stanice bude kontaktovat provozovatele placených služeb s nabídkou na zařazení programu do nabídky.

Kanál Dance TV HD by dobře zaplnil mezeru v HD nabídce Skylinku, která zatím neobsahuje žádný hudební kanál pro mladé (kromě art stanice Brava HDTV). Výhodou je skutečnost, že stanice bude vysílat ze stejné pozice (23,5°E). Odpadly by tak možné problémy s financováním distribuce programu na satelit.





Reklama




Vybrané články