Quantcast

Skylink: STV3 HD nebude. Regiony se zatím nepřipravují

| Martin Vyleťal | tisk

Nadcházející šampionát MS ve fotbale, který pořádá Jižní Afrika od 11.6. do 11.7.2010, nebude na satelitní platformě Skylink vysílat Slovenská televize (STV) ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV).

Sportovní okruh Trojka (STV3) se tentokrát na Skylinku neobjeví v HD kvalitě. "Skylink nebude během MS ve fotbale vysílat STV3 v HD kvalitě," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec. Důvodem, proč tomu tak je je především fakt, že Skylink už nemá volnou kapacitu pro dočasné šíření STV3 HD. Naposledy si HD kvalitu sportovního okruhu STV vychutnali diváci během Zimních olympijských her v kanadském Vancouveru. Kapacitu nyní využívá prémiový filmový kanál HBO HD.

Klienti Skylinku na Slovensku zřejmě uvidí všechny přenosy v nativním HD formátu na speciálním programu České televize - ČT HD, který odvysílá přenosy i s prostorovým zvukem. Zatím totiž není jasné, zda budou po celý měsíc blokovány české programy (ČT2, ČT4, ČT HD) na Slovensku a naopak slovenské (STV1, STV3) v Česku.

"Příjem programů omezujeme dle dispozic jejich provozovatelů. Pokud dostaneme žádost o omezení příjmu na území druhého státu, budeme nuceni jí vyhovět," upozorňuje Jaromír Glisník z firmy TradeTec. "Prozatím takové informace nemám," dodává.





Reklama




Vybrané články