Quantcast

STV zrušila na Trojce 200 hodin přenosů

| redakce | tisk

Sportovní kanál Trojka Slovenské televize (STV) snížil objem plánovaných přenosů o 200 hodin. Televize veřejné služby šetří zejména na malých sportech - ze slovenských ligových soutěží v basketbale, házené či volejbale zachová jen jeden přenos týdně.

Informoval o tom server mediálne.sk. Podle mluvčího STV jsou výrobní náklady domácích přenosů mnohem dražší než zahraniční.

Z původně plánovaných přenosů STV neodvysílá například daviscupové utkání Bělorusko - Slovensko z Minsku, MS v judo z Tokia, MS ve vzpírání v turecké Antalyi a další. Přenosy z cyklistických závodů Okolo Slovenska nahradili 15 minutové sestřihy z každé etapy. Z programu úplně vypadly přenosy z florbalu, boxu, karate, gymnastiky.

Na Trojce zůstávají jen zápasy fotbalové Ligy mistrů, EL UEFA, MS v basketbalu, volejbal, vodní slalom, juniorské MS ve stolním tenise, seriál MS automobilů F1, Porsche Supercup, 87. ročník Mezinárodního maratónu v Košicích a zápasy basketbalistek Dobrí anjeli Košice v EL. Píše web mediálne.sk

Trojka STV původně vysílala 24 hodiny denně. Postupně vysílání zkrátila na denní čas od 8:00 do půlnoci. V polovině srpna výrazně zredukovala vysílání na čas mezi 17:00 až 22:00 hodinou. Ve zbývajícím čase se vysílá monoskop.

zdroj: Pravda, mediálne.sk





Reklama




Vybrané články